Световният посланник на италианския производител на спортни автомобили Дейвид Бекъм стана дизайнер с помощта на Maserati Centro Stile. Той прехвърли страстта си от втория си домна клуба в Маями, към специално изработен автомобил, който е символ на най-високо представяне и спортни възможности. Резултатът е Maserati MC20 Fuoriserie Edition.

Проектът е част от програмата за персонализиране на Maserati Fuoriserie. Той трябва да даде възможност на клиентите да създадат свое превозно средство по поръчка. Fuoriserie е като празно платно, върху което клиентите могат да се реализират. Останалото зависи от техия вкус и вдъхновение. По този начин клиентите могат да задават свои собствени тенденции и да изразяват своята личност.

В съвместен и много личен процес, Бекъм и дизайнерите на Maserati Centro Stile създадоха MC20 Fuoriserie Edition за Дейвид Бекъм. Автомобилът показва истинската страст в карбонов монокок, изцяло произведен в Италия, има патентован V6 бензинов двигател с технологията Формула 1. Вдъхновяващата отправна точка е Маями, домът на футболния клуб на Бекъм – творческият резултат е цветното разделение на черно и розово, и взаимодействие между гланцови и матови повърхности.

И накрая, цветовете на отбора са черно и розово, докато фланелките се характеризират с контрастиращи гланцово-матови елементи. Интериорът от кожа и алкантара е черен с розови контрастни шевове. Облегалките на седалките от алкантара са с лазерно гравиране тон в тон, подглавниците са с триизмерна бродерия в пастелно розово. Централният тунел е украсен с персонализиран знак със специален гланцово-матов ефект - отгоре, до тризъбеца, надписът Maserati Fuoriserie може да се види в пастелно розово. Под него е надписът "За Давид" в курсив с алуминиев ефект.

Клаус Бусе, ръководител на дизайна на Maserati, обяснява: "Като автомобилен дизайнер, нашата мисия е да предложим цялостно изживяване. Това ръководи стилистичните изследвания на нашата марка и прави всяко Maserati уникално. Нашата програма за персонализиране е друг пример за целта ни да създаваме уникални преживявания. Разработването на този MC20 заедно с Дейвид е също, както и с всички наши проекти на Fuoriserie, ода на миналото на марката.Той ни връща във времето, когато всяко превозно средство е създавано ръчно според изискванията на клиента и е уникално по рода си - наистина Fuoriserie ".

Дейвид Бекъм обяснява: "Винаги съм бил автомобилен ентусиаст, така че беше фантастично изживяване с помощта на програмата за персонализиране на Fuoriserie, да създам и персонализирам моя MC20. Автомобилите са свързани с индивидуалния вкус – било то модел, цвят или малки лични детайли на интериора. Беше невероятно да работя с екипа на Maserati и дизайнерите, за да създам това уникално превозно средство, вдъхновено от моя втори дом, Маями, и моя футболен клуб там. Удоволствие е да съм зад волана."