Наставникът на ЦСКА - София Стойчо Младенов обяви, че червените все още нямат нужната класа, за да се противопоставят на Лудогорец в битката за първото място. Изказването му дойде след днешното равенството 2:2 срещу Арда в Кърджали.

На въпрос за титлата специалистът каза следното: “От първия ден говоря едно и също, но някои хора не искат да ме чуят. Отборът има една основа, но трябва да надграждаме, за да се преборим с Лудогорец. И зимата, и лятото.

Кой както иска да го разбира. Аз казвам както го чувствам. Може ли да ми казват, че този е страхотен, а да не е така?", заяви Младенов.

Конкретно за двубоя в Кърджали треньорът на червените сподели:

“Добре реагирахме, успяхме да спечелим една точка. Но ние бяхме дошли за трите точки. Колкото повече говорим за титла, толкова по-голямо напрежение идва в нашите състезатели. Те трябва да свикнат с това нещо.

Елементарни ситуации… брак, брак, брак. Пак казвам - напрежение. А не трябва да го има. Почти нищо не се получи. И отзад и в предни позиции. Последното докосване е проблем. Тази нервност идва от напрежението, което ни идва повече. Но така можем да преценим кой издържа и кой не на напрежението.

Много ни липсват тези креативни халфове, които знаят как да успокоят играта, да дадат последния пас. Хамза се стара, но му липсваше ефективност. Без креативен халф сме лесно разгадаеми.

В този мач имаше много “ако". Ако Кайседо бе вкарал, ако Хамза бе подал по-точно.

Ако бяхме по-спокойни, задължително щяхме да спечелим.

Ще направим всичко възможно от психологическа гледна точка да помогнем на играчите да стигнат до лимита на своите възможности. Колко голям е ще преценим след края на полусезона. Дали можем да надделеем над Лудогорец. С Арда бяхме неубедителни. Това говори за непостоянност. Много брак.

Не съумяваме да задържим топката, стоим далеч от човека с топката. Апелирам към пълна мобилизация, за да скъсим дистанцията от Лудогорец, пък пролетта каквото стане", призова Младенов.