До 16 декември е срокът за записване за участие в коледното издание на Кулинарно състезание, организирано от Младежки център - Добрич, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Самата надпревара ще се проведе на 18 декември в две части - дистанционна и присъствена. Ще вземат участие 10 отбора от по трима младежи на възраст между 15 - 29 години.

Според условията за участие е необходимо да бъде сформиран отбор и да се заяви участие до 16 декември на уеб адрес: https://forms.gle/f9UzJN7UUXEGPKdZ9. Ден преди състезанието - на 17 декември, между 12,00 и 16,00 ч. участниците трябва да посетят Младежкия център, да се регистрират, след което ще получат необходимите продукти и инструкции за състезанието. Представителите на всеки отбор е необходимо да изберат няколко рецепти от списък с 10 и да ги приготвят заедно като заснемат процеса.

На 18 декември от 14,00 ч. е представянето на кулинарните продукти пред жури. Регламентът е публикуван на линк: https://ycd.bg/.../kulinarno-sastezanie-koledno-izdanie/. Участниците в кулинарното състезание получават възможност да творят, да се забавляват, да общуват и да намерят нови приятели. "Заедно за зелена Европа!“ е мотото на инициативата, а дейността се осъществява в рамките на проект "Младежки център Добрич - Вашето днес“, програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Състезанието ще се проведе без публика. За опазване здравето на участниците в деня на състезанието няма да се допускат придружители на отборите.

Жулиета НИКОЛОВА