***

София.

От 11.00 ч. в Централна зала на НАИМ ще се състои медийно събитие по повод официалното връщане на изнесени от България иманярски находки на Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките.

***

София.

От 11.00 ч. в УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов“ Посолството на Израел ще предаде на болницата дарение в размер на 2 тона техника и медицински консумативи.

***

София.

От 12.00 ч. в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Конфедерацията на българския туристически бизнес.

***

София.

От 13.00 ч. в онлайн платформата Microsoft Teams официално ще бъде обявен стартът на полетите по маршрута София – Санкт Петербург.

***

София.

От 13.15 ч. в зала 1 на Столична община ще се проведе брфинг, на който председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и общински съветници ще представят обявяването на конкурс за изграждане на паркинг с публично-частно партньорство в район "Студентски“.

***

София.

От 19.00 ч. в Галерия DOZA ще се състои изложба Форми на общуване“ събира многообразието от произведения, създадени през последните 15 години от студенти и преподаватели от департамент "Изящни изкуства“ на Нов български университет.

***

София.

От 20.00 ч. в зала “Тържествена" на Военната академия Йорданка Христова ще представи своя концерт-спектакъл “Обич разпиляна".

***

Благоевград.

От 19.00 ч. в зала "Скаптопара“ ще се проведе церемония Спортист на годината 2021 на Благоевград.

***

Бургас.

От 11.00 ч. в конферентната зала на Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени 4 проекта на общината.

***

Бургас.

От 18.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе инициативата "Празнуваме Коледа“ с Вокална формация "Морски песъчинки“. с художествен ръководител Милена Добрева.

***

Бургас.

От 18.00 часа в Дома на писателя Слави Томов ще представи книгата"Роден в СССР“ от Василе Ерну.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културния дом на нефтохимика ще започне "Мъжете предпочитат да излъжат“ от френския драматург Ерик Асус.

***

Варна.

От 18.00 ч. във Фестивалния и конгресен център ще се проведе заключителен гала концерт на фестивала "Традиция с бъдеще“.

***

Добрич.

От 12.00 ч. на пл. "Свобода“ ще се състои фолклорен концерт "Коледа, ладе“ на Фолклорен танцов ансамбъл "Добротица“ и Детска танцова студия "Добрич“ при Младежки център – Добрич с гл. худ. ръководител Александър Александров и хореограф Юрий Митев.

***

Добрич.

От 12.00 ч. на площад “Свобода" танцовите формации към Младежкия център в Добрич ще представят празничен фолклорен спектакъл.

***

Пловдив.

От 09.00 ч. в зала 5 Окръжният съд ще гледа делото срещу М.Р., по повдигнато обвинение за това

***

Пловдив.

От 14.40 ч. в зала 10 Районният съд ще гледа делото срещу С.Т.И., че умишлено е умъртвил жената, с която е живял на съпружески начала.

***

Пловдив.

От 15.00 ч. в зала 5 Районният съд ще гледа делото срещу Т. Ф., на когото е повдигнато обвинение за това, че на 28 март 2021 г. в гр. Пловдив, в Шекер махала, е направил опит умишлено да умъртви другиго – Й. А., като го наръгал 5 пъти с нож.

***

Сливен.

От 17.30 ч. в зала "Сливен“ ще се проведе церемония по връчване на наградите на Община Сливен на 10-те най-добри спортисти, треньор, отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и Бъдещи звезди на Сливен за 2021 г.

***

Стара Загора.

От 18.00 ч. в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои представяне на книгата "Фестивали за музикално – сценични изкуства. Концепции. Метаморфози. Реализации“ на д - р Емилия Жунич.

***

Стара Загора.

От 19.00 ч. в Драматичния театър ще се играе постановката "Да се провреш под дъгата“.

***

Стара Загора.

От 19.30 ч. в Културен център "Стара Загора“ ще се играе комедията "Хайде да убием Матилда“.

***

Хасково.

От 17.30 ч. в галерия "Форум“ Дружеството на хасковските художници ще представи коледна изложба.

***

Шумен.

От 12.00 ч. пред зала 3 на третия етаж на Съдебната палата ще се състои откриване на постоянна фотоизложба под надслов "90 години съдебна палата-Шумен“.