Медици настояват за неотложни ремонти в сградите на здравните служби в селата Стожер, Владимирово, Ведрина, Одърци и Победа в област Добрич. Това съобщи Красимира Николова, главен експерт "Връзки с обществеността“ в Община Добричка, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна.

Актуални проблеми, свързани със здравеопазването в населените места в община Добричка, са обсъдени на работна среща с общопрактикуващи лекари от населени места на територията на Община Добричка. 112 366 лв. са инвестирани в ремонтни дейности в сградния фонд на здравните служби на територията на добруджанската община през последните две години. Това е съобщила кметът Соня Георгиева по време на срещата.

Предстои планиране на строително-монтажните дейности, които ще бъдат извършени през следващата година. "Здравеопазването е основен приоритет в Програмата за управление на Община Добричка за мандат 2019-2023 г. Осигуряването на достъп до качествено здравеопазване на живеещите на територията на Община Добричка ще бъде акцент и при подготовката на Бюджет‘2022. А конструктивният диалог с общопрактикуващите лекари е не само необходим, но е от съществено значение при реализирането на общинската политика в сферата на здравеопазването“, е заявила кметът Соня Георгиева. На срещата е обсъдена и идеята за закупуване на кардиографи и хладилници за съхранение като част от подпомагането на здравните служби.



Жулиета НИКОЛОВА