"Затварят главната улица на В. Търново, ще я подкопават на 6,5 м, за да не се наводнява“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . От петък за няколко месеца затварят главната великотърновска улица "В. Левски“. В участъка от съда до комплекс "Славяни“ по нея няма да могат да минават превозни средства. Отсечката ще бъде подкопана на близо 6,5 метра за полагането на нова отводнителна система, а повече за ремонта прочетете във вестника.



"Срина се подпорната стена от Руско-турската война към Стара болница“ е друго заглавие от първа страница. Рухна част от подпорната стена, която крепи пътя към основния вход на Стара болница във Велико Търново. Съоръжението е правено още по времето на Руско-турската война и през годините част от него се събаряше … Дали се предвижда укрепване научете от "Борба“.



Друг материал разказва за участието на НВУ в най-голямото международно обучение по киберсигурност на НАТО.



"Затварят за месец ул. "Васил Левски“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". От петък затварят за месец главната улица "Васил Левски“ във В. Търново, което налага реорганизация на движението в града. Това се налага заради предстоящото разкопаване на участъка от Студентски стол до стъпалата в посока ДКЦ 1 (бившата поликлиника), за да бъде сменена колекторната тръба, което ще подобри значително отводняването … До кога продължават ремонтите и какво ще включват? Отговорите потърсете в ежедневника.



"5130 автомобила провериха по време на акция "Зима“ е друга новина от днес. 130 пътни превозни средства са проверени във Великотърновска област по време на традиционната акция на полицията "Зима“. 4 251 от тях са били леки, а други 820 товарни автомобили. Проверени са още 12 велосипеда, 11 мотопеди, осем мотоциклета и по три селскостопанска техника и индивидуални електрически превозни средства … Какво показват резултатите вижте в "Янтра ДНЕС“.



Страница осма пише "Китайският хороскоп за 2022 г. вещае шокиращи промени за четири зодии“, а 12-а разказва за коледари от "Джуниър Бенд“, които ще гостуват на Коледния базар във Велико Търново.