На 9 декември (четвъртък) 2021 г. ще бъде извършен важен ремонт на довеждащия малобучински водопровод. Това съобщиха от пресцентъра на "Софийска вода“. Основното довеждащо съоръжение захранва с вода жителите на южните квартали на столицата. Спирането на водоподаването ще се случва поетапно, като започва от кв. "Драгалевци“ в 9.30 часа в четвъртък. Последните засегнати домакинства са от кв. "Горна баня“. Водата там ще бъде спряна след 12.30 часа същия ден, а времетраенето на прекъсването за всички райони е 12 часа.

Поетапното спиране в различни часови интервали се налага от диаметъра на водопровода, голямата денивелация в отделните райони и дължината на малобучински водопровод.

Ремонтът ще ограничи зоните, засегнати от евентуалните бъдещи нарушения на водоподаването. Новият изпускател ще позволи по-бързото източване на водните количества при ремонти и значително ще подобри качеството на предоставяните услуги.

Всички планирани теренни дейности може да се проследят в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops. Клиентите на дружеството могат безплатно да се абонират за СМС известяване за предстоящи планирани спирания или аварийни прекъсвания на водоснабдяването или да използват новото мобилно приложение на "Софийска вода“ "Моята вода“ в Google Play или в App Store.