Русия и Гърция подписаха пет споразумения след разговорите между държавния глава Владимир Путин и премиера на южната ни съседка Кириакос Мицотакис, предава TACC.

На официалната интернет страница на Кремъл се пояснява, че е подписан съвместен план за действие между Руската федерация и Република Гърция за периода 2022-2024 г. Подписан е и Протокол за изменение на Споразумението между правителството на СССР и правителството на Република Гърция за предотвратяване на инциденти в морето извън териториалните води от 10 април 1991 г.

Освен това двете страни са подписали и два меморандума: за сътрудничество в разработването и експлоатацията на лазерна инфраструктура между Министерството на науката и висшето образование на Руската федерация и Министерството на развитието и инвестициите на Гърция, за взаимно разбирателство относно техническо сътрудничество в областта на данъчната администрация между Федералната данъчна служба на Руската федерация и Независимата агенция за държавни приходи на Гърция.

Друг документ е програма за съвместни действия между Федералната агенция по туризъм на Руската федерация и Министерството на туризма на Гърция за периода 2022-2024 г. в областта на туризма.

Превод и редакция: Тереза Герова