Правителството реши да предостави имоти - публична държавна собственост безвъзмездно за управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Агенцията по вписванията. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Единият имот се намира в гр. Троян, ул. "Генерал Карцов“ № 120, на партерен етаж в жилищен блок и включва две помещения с обща площ 144 кв. ми 1/2 идеална част от друго помещение в сградата с площ 13 кв. м. Със същото решение Министерският съвет отне, поради отпаднала нужда, от Агенцията за държавна финансова инспекция правото на управление върху имот - публична държавна собственост, намиращ се в гр. Кърджали, ул. ,,Васил Априлов“. Имотът е с площ 514 кв. м, заедно с построената в него двуетажна сграда със застроена площ 98 кв. м и таванско помещение с полезна площ 67,96 кв. м.

По решение на Министерския съвет 9 имота и части от имоти - публична държавна собственост, намиращи се в градовете София, Перник, Пловдив и Плевен, се предоставят безвъзмездно за управление на Министерството на вътрешните работи. Чрез тях ще се решат проблеми, свързани с недостатъчния сграден фонд, за нуждите на структурите на министерството при изпълнение на функционалните им компетенции. Досега имотите са били в управление на Държавната агенция "Технически операции". Отнемат се от ведомството поради отпаднала необходимост.

Българска телеграфна агенция получава за управление имот - публична държавна собственост в гр. Стара Загора. Той се намира на бул. ,,Цар Симеон Велики" № 108 и представлява самостоятелен обект в сграда с площ 67,86 кв. м. Визираният имот е необходим на Агенцията с оглед възможността да развива своята информационна дейност в региона.

Агенцията за социално подпомагане получава безвъзмездно за управление част от имот - публична държавна собственост в гр. Варна. Целият имот включва общо три самостоятелни обекти, разположени в подблоковото пространство на осеметажен жилищен блок в града. В единия обект ще работят служителите на Агенцията за социално подпомагане, а другите два преминават в управление на областния управител на област Варна. Досега помещенията са се стопанисвали от Националната агенция за приходите, но вече са с отпаднала необходимост за агенцията.

Правителството предоставя управлението върху част от имот - публична държавна собственост на община Омуртаг, област Търговище, за изпълнение на функциите на звено "Местни данъци и такси". Частта от имота представлява стая с площ 16,53 кв. м, разположена на втория етаж в административна сграда на ул. ,,Неофит Рилски" № 3 в гр. Омуртаг.

Община Етрополе получава правото на собственост върху държавен имот с площ 2066 кв. м в гр. Етрополе. Имотът е граничещ със съществуващия гробищен парк в града и е необходим на общината за разширяването му.

Община Дупница получава собствеността върху имот - частна държавна собственост в град Дупница. Той се намира на ул. ,,Никола Лазарков" №10 и представлява терен с площ 309 кв. м, заедно с построената върху него сграда. Имотът е необходим на общината за обособяване на Център за "Европейско финансиране". Жителите на общината ще имат по-добра възможност да се запознаят с действащите и предстоящи проекти, финансирани по европейски програми, както и да подават своевременно предложения и сигнали, свързани с изпълнението им.