Министерският съвет прие Постановление за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики и бюджетни програми по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2021 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

С проекта на постановление се предлага да бъдат одобрени вътрешнокомпенсирани промени на разходите по области на политики и бюджетни програми по бюджета на Министерството на младежта и спорта (ММС) за 2021 г. на основание чл. 109, ал. 1 и ал. 2 от Закона за публичните финанси чл.78, ал.2 от Закона за държавния бюджет на Република Българи за 2021 г.

Преструктурирането на разходите по бюджета на Министерството на младежта и спорта се налага от необходимостта за покриване на разходи за обезщетения на персонал, свързани със структурни промени. Очакваните резултати от извършваната промяна са: Осигуряване на средства за изплащане на възнаграждения на персонал за вече извършени разходи във връзка със структурни промени и своевременно изплащане на дължими обезщетения.