На 13 декември т.г. Център за изкуства "За Родопите", РЦПППО - Смолян и РДТ "Николай Хайтов" канят на благотворителното представление "Жълто" на Центъра за изкуства и благотворителен коледен базар за събиране на средства за Александър. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

На базара ще се предлагат коледни картички и сувенири, изработени от деца със специални потребности и техни приятели за Коледния конкурс на РЦПППО - Смолян.

Детският спектакъл "Жълто" ще се играе в зала 2 на РДТ "Николай Хайтов" на 13 декември 2021 г. от 18.00 ч. Препоръчителна цена на билета - 5 лв.

Организаторите канят всички училища, родители с деца и цялата общност да се включат в базара. За участие можете да се обадите на тел. 0878322306 и 0893 338 169. Всеки може да предложи това, което прави, произвежда, продава.

Александър Сираков е на 15 години, диагностициран е с ДЦП, епилепсия и спастична пареза на краката. До този момент Александър е претърпял 12 операции, но не може да ходи, за родителите му е все по-трудно да го извеждат навън, тъй като живеят в блок и трябва, да го пренасят на ръце през стълбите. Семейството се нуждае от мобилно устройство за изкачване на стълби за хора в инвалидни колички, така животът на Александър ще е много по-пълноценен защото няма да се налага да стои вътре по цял ден!

Община Смолян също благодари на организаторите за благотворителното събитие в помощ на Александър, за който се продава благотворително и Календара на община Смолян за 2022 г.

За всички, които са без зелен сертификат, на входа на театъра ще бъдат осигурени безплатни бързи тестове. Тестовете ще са валидни само за деня на събитието.