Близо 179 млн. лева са приходите, постъпили в офиса на НАП в Смолян от началото на годината до края на ноември. Това са с почти 29 млн. лв. повече спрямо същия период на 2020 г., сочат данните на приходната агенция, съобщиха от офиса на НАП в Смолян.

Общо данъчните приходи от януари до 30 ноември възлизат на над 78 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е близо 30 млн. лв., над 14 млн. лв. е корпоративния данък и 33.5 млн. лв. ДДС.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември 98 млн. лв. в това число 57.6 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 26 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и 13 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Най-висок е ръстът на постъпленията при данък върху добавената стойност - 46%. Приходите от корпоративния данък се увеличават с близо 31 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 10 на сто спрямо същия период на миналата година, допълват от офиса на НАП в Смолян.