Започва второ издание в Добрич на благотворителната инициатива "Коледно вълшебство сътвори“, организирана от Младежкия център, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. От днес - 8 декември, до 23 декември екипът от младежки работници отправя предизвикателство към младите хора в града и областта да сътворят добро и да бъдат част от значима кауза.

Събраните средства ще бъдат предоставени за закупуване на хранителни продукти в подкрепа на кампанията "Споделен хляб“ на фондация "Милостиво сърце“.

Децата и младите хора имат възможност да дадат своя личен принос, като изработят коледна играчка, сувенир, поздравителна картичка или друг коледен символ, след това ги донесат на коледния кът пред Младежкия център. Така те ще станат част от инициативата. "Каним всеки жител и гост на града да си избере от изработените предмети и да дари желаната от него сума в поставената кутия. Коледният кът се намира до централния вход на Младежки център – Добрич и ще бъде отворен всеки делничен ден от 11,30 до 17,30 ч. Идеята е да се подкрепят хората в нужда. Събраните средства от инициативата ще бъдат предоставени на фондация "Милостиво сърце“ в град Добрич по банков път“, посочват от екипа на Центъра. Инициативата ще се осъществи при спазване на всички противоепидемични мерки. През миналата година събраните средства от първото издание на "Коледно вълшебство сътвори“ бяха предоставени на МБАЛ - Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА