Нетрадиционно (в началото на месец декември), но с огромна емоция и добро настроение, възпитаници на детска градина "Раковина" – Бургас поздравиха ръководството и служителите на ОДМВР – Бургас с предстоящите Коледни празници. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас.

Малчуганите, облечени в традиционни носии, подкрепяни от "нежните цветя" на група "Морски звезди", изпълниха коледарски песни и наричания за най-прекрасния зимен празник. С пожелания за здраве, щастие и берекет коледарчетата дариха много усмивки и добро настроение на служителите на реда, които преди всички бургазлии имаха привилегията да отворят символично "дома си" за светлите християнски традиции и чистите детски наричания.

Под зоркото око на директора на детска градина "Раковина" – г-жа Димитричка Господинова и триото дами, грижещо се за благополучието на група "Морски звезди" –Александра Бояджиева, Криси Стефанова и Велина Трифонова, малчуганите без притеснение и с много ентусиазъм завършиха коледното тържество с кръшно българско хоро, като заслужиха аплодисментите и одобрителното насърчение на бургаските служители на реда.

В края на празненството децата се почерпиха с бонбони и други сладки изкушения, а Директорът на ОДМВР – Бургас и Началниците на Районните управления от региона ги изненадаха с коледни торбички, подсигурени от дългогодишния партньор на полицейската дирекция в редица благотворителни инициативи – "КОХИНОР БЪЛГАРИЯ" ООД.

Тържеството на коледарчетата от детска градина "Раковина", което за седма поред година радва служителите в ОДМВР – Бургас, завърши с традиционната снимка пред крайморската дирекция, с която малчуганите да си спомнят за първото си посещение в официалната институция.