>София. Още днес ще прегледаме последния вариант на коалиционното споразумение.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Получихме един вариант рано тази сутрин. Разбираме, че в него има нанесени някои корекции. Тепъва отиваме да се запознаем. Работните групи отново да го прегледат по политики и ще ви кажем", каза Нинова. Корнелия Нинова отговори на въпрос колко време ще отнеме, за да видят този последен вариант на коалиционно споразумение. "Днешния ден. Днес.Сега отиваме, екипите са събрани, даден им е материалът", каза още Корнелия Нинова.

Тя обърна внимание, че трябва да се свика и Националния съвет на БСП по темата.

По думите й все още не са обсъждани имена за министри.

Лидерът на БСП коментира и темата с изслушването на министъра на културата Велислав Минеков и отбеляза, че първият истински работен ден на Народното събрание. "Надявам се да е последният, в който даваме този пример. И днес продължава практиката на лични нападки, процедурни хватки. Ще работим за това в 47-ия парламент друг да бъде духът. Днес щеше да е по-подходящо да се занимаваме с цената на тока, с тревогите на пенсионерите от 1 януари как ще им се преизчислят пенсиите, с тревогите на младите дали ще им се преизчисли максималния осигурителен праг", каза още Нинова.

Корнелия Нинова коментира и темата с АЕц "Белене". "Още по време на експертните срещи се сблъскаха двете мнения. Имаше предложения изобщо да не се развива ядрената енергетика повече в България и нашето предложение да има нова ядрена мощност "Белене". В крайна сметка в проекта на споразумение записахме единодушно, че заставаме зад изграждането на нова ядрена мощност. Дали да е Белене или в Козлодуй, поставихме да решим след анализ кой от двата проекта е по-изгоден за България и българския национален интерес", каза Корнелия Нинова. Тя посочи, че този въпрос не е от спорните.

Деница КИТАНОВА