Историята показва, че в трудни моменти демократичните формации са правили стъпка напред, а не встрани. Това заяви президентът Румен Радев в началото на консултациите за съставяне на правителство с представители на "Демократична България“, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Това е третата ни среща за тази година в този формат и се надявам да сложи край на този изборен маратон. С вота си за вас българските граждани показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита на правовата държава и пресичане на злоупотребите с власт, които станаха повсеместни за последните десетилетия“, посочи още той.

Държавният глава подчерта, че пред "Демократична България“ стои отговорността да поемат ангажимент към отстояването на върховенство на правото и модернизация на страната.

"И да покажете, че те трябва да бъдат цели и приоритети на едно бъдещо управление, независимо от неговата форма. Двете служебни правителства, които назначих, не просто стабилизираха държавата, а създадоха добра основа за бъдещо взаимодействие, преодоляло зависимостите и негативите на миналото. Убеден съм, че това е пътят, по който да се отговори на очакванията на българските граждани. Това е и основният критерий, по който те ще дават своето доверие към политическите формации в бъдеще, и ще го отнемат“, каза още Румен Радев.

Теодора ПАВЛОВА