Мъгла намалява до 100 метра видимостта в района на Павликени, Свищов и Стражица. От Областно пътно управление – Велико Търново уточняват за Радио "Фокус“ – Велико Търново, че явлението се наблюдава и в котловините, и около водните басейни. Настилките навсякъде са мокри и на много места превалява слаб дъжд. Водачите трябва да са внимателни. Пътищата традиционно са натоварени в сутрешните часове – основно главните, но няма сигнали за задръствания.

Прохода на Републиката е отворен за всички МПС, като и там настилката е мокра, а в района след Предела в посока Стара Загора има и мъгла.

Движението по път II-52 Нов град – Вардим – Свищов в участъка от село Вардим до Свищов /от км 42+200 до км 49+300/ се осъществява в една лента на определени участъци поради извършване на превантивен ремонт. Трафикът се регулира със светофарна уредба, пътни знаци, а при необходимост и от сигналисти. Дейностите ще приключат до края на декември.

Затворен за МПС над 3,5 тона е път ІІІ-4082 Чешма – Кесарево. Забраната е въведена в участъка от км 31+960 до км 36+890. Причината за нея е намален габарит на пътното тяло. Обходният маршрут до 31 декември е Чешма – Сливовица – Горско Ново село – Джулюница – Кесарево.

Ограничен за товарни автомобили над 12 тона е участък от път III-504 Самоводене - Обединение – Алеково. Забраната е за отсечката Обединение – Масларево /от км 26+000 до км 36+000/. Причината е недостатъчна носимоспособност на пътната конструкция. Товарните автомобили над 12 т ще се пропускат само в извънредни ситуации по лично разпореждане на директора на ОПУ-Велико Търново. До 31 декември движението в района ще се регулира с пътни знаци.

Намален габарит на пътното платно затвори за товарни автомобили над 10 тона път ІІІ-551 Дебелец – Средни колиби – Елена. Обходният маршрут е Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно. Срокът отново е 31 декември.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили по път ІІІ-514 Горна Оряховица – Велико Търново. Забраната е въведена в участъка от км 43+860 до км 48+680, а причината - недостатъчен габарит на пътното тяло и силно пресечен терен. Пропускат се само леки автомобили, пътнически бусове с до 8+1 места и лекотоварни автомобили с обща маса до 3,5 т. Обходният маршрут до края на годината е по път II-53 Горна Оряховица – Лясковец – Лясковски кантон – път I-4 Лясковски кантон – Велико Търново и обратно.

Луиза ТРАНЧЕВА