***

София.

От 09.00 ч. на “Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на ПГ на “Продължаваме промяната". От 10.15 ч. държавният глава ще приеме представители на ПГ на ГЕРБ-СДС. От 11.30 ч. ще се проведат консултациите с представители на ПГ на ДПС. От 14.00 ч. президентът ще се срещне и с представители на ПГ на БСП.

***

София.

От 10.30 ч. в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание.

***

София.

От 11.30 ч. в сградата на Министерство на икономиката на ул. "Славянска“ №8 ще бъде подписано споразумение между министерствата на икономиката, на туризма и на културата за общи усилия за развитието на креативните и рекреативни индустрии.

***

София.

От 10.00 ч. КНСБ и фондация "Фридрих Еберт" организират дискусионен форум "Европейска директива за прозрачност при заплащане на труда".

***

София.

От 11.00 ч. на бул. "Ал. Малинов" под АМВР представител на Пътна полиция - ГДНП ще ви даде подробности за започваща операция по линия на Roadpol.

***

София.

От 11.00 ч. вляво от арката на Александровска болница, до метростанцията, Доброволците на св. Георги ще раздадат обяд на нуждаещи се хора по повод деня на св. Николай Чудотворец.

***

София.

От 18.00 ч. в София Хотел Балкан евродепутатът на ДПС / "Обнови Европа“ Илхан Кючюк организира "СОФИЙСКИ ФОРУМ ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ“, в партньорство с фондация "Либерална интеграция“ и Европейския либерален форум.

***

София.

От 09.30 ч. Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС ще проведе заседание с първа точка в дневния ред "Обсъждане на данните относно притежаваните от кандидата за председател на Върховния касационен съд професионални качества по реда на чл. 7.2, раздел II, от Правилата за избор на председател на Върховния касационен съд, председател на Върховния административен съд и Главен прокурор“.

***

София.

От 09.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Аранас Мечев, Борислав Прешелков и Георги Кокалчев..

***

София.

От 09.30 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа молбата за изменение на мярка за неотклонение на Доброслава Григорова.

***

София.

От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Николай Мечков, Златко Кънев, Кирил Тодоров, Милен Вълев, Стоян Димитров, Петър Биберов и Йордан Ганев.

***

София.

От 10.30 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Руслан Любомиров, Йордан Кирилов, Светослав Боянов, Кирил Микев, Людмила Деянова, Росен Евтимов и Георги Деянов.

***

Асеновград.

От 17.30 ч. кметът на града Христо Грудев ще запали светлините на коледната елха.

***

Бургас

От 8.30 ч. в храм "Св. Николай Чудотворец“, кв. "Меден рудник“ предстои тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец.



***

Бургас

От 9.00 ч. от пл. "Тройката" ще започне пешеходна обиколка "С "Фара“ по шпарца на Бургас“.



***

Бургас

От 9.30 ч. в Културен дом НХК ще започне тържествено заседание на Общински съвет – Бургас.

***

Бургас

От 10.00 ч. в Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле“ ще бъде открит празничен базар - Рибарско коледно селце.



***

Бургас

От 10.00 ч. в Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле“ ще бъде открита изложба "От Свети Никола до Дядо Коледа“, РИМ-Бургас.

***

Бургас

От 10.30 ч. на площад "Атанас Сиреков“ ще започне ритуал по издигане на националния, европейския и общинския флаг.

***

Бургас

От 11.00 ч. в градинката до Часовника ще започне освещаване на Никулденска обредна трапеза.



***

Бургас

От 11.00 ч. в НЧ "Фар 1946" – Бургас ще бъде открита изложба на спечелилите 1, 2 и 3 място на Втори национален конкурс за рисунка и литературна творба, посветен на Никулден.



***

Бургас

От 11.00 ч. на пазар "Краснодар" и на пазар "Велека" ще започне Никулденски фолклорен флашмоб с участието на ФФ "Тракийче".



***

Бургас

От 11.30 ч. на Моста ще се проведат демонстрации на ретро дайвинг с автентични костюми от 60-те години.



***

Бургас

От 12.00 ч. на Моста ще започне ритуал в памет на загиналите моряци и рибари, заупокойна молитва.



***

Бургас

От 12.00 ч. в Дома на писателя ще започне "Големият шаран“ – забавен Никулденски конкурс.

***

Бургас

От 12.00 ч. в Народно Читалище "Съгласие 1905“ – град Българово ще започне тържество по повод 6 декември.

***

Бургас

От 12.30 ч. в Културен дом НХК ще започне празничен концерт на група "Горещ пясък".

***

Бургас

От 13.00 ч. на Морска гара корабът "Бургус“ ще отплава по направление: "Магазия 1“ - КТК "Ченгене скеле“.



***

Бургас

От 13.00 ч. на Морска гара предстои празничен поздрав с корабни сирени.

***

Бургас

От 13.00 ч. в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще започне "Никулденски усмивки от старите ленти“ – прожекции на стари анимационни филмчета.



***

Бургас

От 13.00 до 16.00 ч. в хотел "България“ ще се проведе конференция "Български гласове за Европа“, която ще бъде открита от тримата евродепутати – представители на България в Конференцията за бъдещето на Европа - Ева Майдел, Илхан Кючюк и Ангел Джамбазки, ръководителя на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев, кмета на Бургас Димитър Николов и генералния директор на БТА Кирил Вълчев.

***

Бургас

От 13.30 ч. в Дружеството на художниците – Бургас ще бъде връчена наградата "Художник на годината“ и ще бъде обявен "Бург на годината“.



***

Бургас

От 13.30 ч. в Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле“ предстои освещаване на Никулденски рибен курбан и празнична трапеза.



***

Бургас

От 14.30 ч. в Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле“ ще бъдат представени интересни факти за Никулден от Бургас и света - съвместно с РИМ- Бургас.

***

Бургас

От 15.00 ч. в Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле“ ще започне празничен Никулденски концерт – с участието на Професионален Фолклорен Ансамбъл "Странджа“.

***

Бургас

От 17.00 ч. на сцена "БулевАрт" ще започне детско караоке с Габи и приятели. .

***

Бургас

От 17.00 ч. в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще започне лекция на тема "Най-старите бургазлии – снимки от XIX век“, с лектор: Митко Иванов..

***

Бургас

От 18.00 ч. в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще започне "Трънливият път към славата“ – истината за камерен ансамбъл "Йоан Кукузел“ – автор Таня Христова, първият диригент на ансамбъла.

***

Видин.

От 9.00 ч. в митрополитската църква "Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ Видинският митрополит Даниил ще оглави Празнична архиерейска света Литургия за Никулден, а след богослужението се предвижда освещаване и раздаване на рибен курбан.

***

Видин.

От 10.15 ч. кметът на общината д-р Цветан Ценков ще присъства на тържествената Света литургия по случай Никулден, която ще бъде отслужена в църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в града.

***

Видин.

От 17.30 ч. на площад “Бдинци" ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

***

Габрово.

От 11.00 ч. в РИМ-Габрово ще се състои представяне по повод изпълнение на дейностите и символично откриване на строителните работи.

***

Годеч/с. Гинци.

От 09.30 ч. в църквата "Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в село Гинци ще започне празнична св. Литургия, след която ще бъде отслужен водосвет и ще бъде раздаден курбан за здраве и успех.

***

Дупница.

От 17.30 ч. на пл. “Свобода" кметът на града Христо Алексиев ще запали светлините на коледната елха.

***

Пловдив.

От 9.00 ч. в храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в кв. "Хр. Смирненски“ Пловдивският митрополит Николай ще оглави архиерейска света Литургия за Никулден.

***

Пловдив.

От 09.00 ч. в зала 5 Окръжният съд ще гледа делото срещу Л.К.

***

Пловдив.

От 09.45 ч. в зала 5 Окръжният съд ще гледа делото срещу П. П. и Д. Г.

***

Ямбол.

От 10.30 ч. около православен храм "Св. Николай" ще се проведе традиционно литийно шествие.