Tрябва да си дадем сметка какви огромни средства дадохме за ваксини и е очевидно, че COVID продължава да заразява. Това каза лидерът на ПП АБВ Румен Петков по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"При положение, че изпълнителният директор на "Модерна" обяви, че техните ваксини не могат да бъдат годни срещу новия вариант "Омикрон", продължаваме да слушаме назидателни слова и заплахи от страна на европейски лидери. Ние трябва да си дадем сметка какви огромни средства дадохме и очевидно е, че COVID продължава да заразява. Тоест, ваксинацията не е решение. Някои казват - намалява смъртността. Добре, но преди година и половина, когато плащахме първите ваксини, това беше оръжието срещу COVID. И ако извадим тогава приказките, от фон дер Лейен, през канцлера, през всичките величини, тогава те казваха - ваксинирахме се и започваме да живеем нормално. Какво стана в Израел, какво стана в Португалия? Тоест, нормалният живот става все по-далеч от нас. И заради нечии рушвети... Ние трябва да спрем да тъпчем джобовете на няколко концерна. Това е необяснимо, от никоя гледна точка. Излизат по телевизията някакви шамани - науката каза. Коя наука го каза. Тази, която ни каза, че като се ваксинираме спираме разпространението? Тази, която ни каза, че като се ваксинираме почваме нормалния начин на живот? Коя наука ни го е казала?", изтъкна Румен Петков.

"Който иска, да се ваксинира! Ние никога не сме се обявявали против ваксината. Никога не сме били антиваксъри в налагания смисъл", заяви лидерът на ПП АБВ.

"Зеленият сертификат" трябва да се премахне. Какво ни дава "зеленият сертификат". Факт ли е, че маса ваксинирани се разболяват и разнасят заразата? Факт е. Значи "зеленият сертификат" няма особен смисъл", коментира той.