Левски посреща Ботев (Пловдив) в един от класическите сблъсъци на българския футбол днес от 15:00 часа. И двата тима са в подем през последните седмици и евентуален успех на “Георги Аспарухов" ще им помогне в преследването на поставените цели.

Левски е в серия от 4 мача без загуба в efbet Лига, но по-впечатляващото е, че в тези двубои отборът на Станимир Стоилов не допусна нито един гол. В определени моменти и късметът помогна, както при гостуването на Арда, когато кърджалийци удариха три греди, но е факт, че “сините" стабилизираха представянето си в защита.

Същата тенденция се забелязва и при Ботев. “Канарчетата" имаха трудна програма, но постепенно се върнаха към добрите резултати и загубиха само един от последните си 5 мача в първенството. Освен това стоят стабилно в "Топ 6", а при победа могат да се изравнят по точки с втория ЦСКА.

В исторически план Левски има огромно надмощие срещу Ботев на “Герена", но “сините" не спечелиха нито едно от последните 3 домакинства срещу този съперник. В началото на сезона Ботев победи 26-кратните шампиони с 3:1 в Коматево.