Дунав Русе записа четвърта победа в Ефбет Супер Волей след като надви с 3-1 отбора на Марек Юнион-Ивкони. Благодарение на победата русенци са на осма позиция във временното класиране, а дупничани заемат деветото място.

Домакините започнаха двубоя по-напрегнато, допускайки повече непредизвикани грешки. Въпреки че опитаха да засилят представянето си на блок и сервис, атаката на Дунав беше безупречна и те поведоха в двубоя. Играта във втория гейм продължи точка за точка до 14-тия пункт, когато русенци дръпнаха в резултата след успешни атаки на Иванов и успяха да поведат с 2-0.

Дупничани започнаха силно на блок в третия гейм, но от другата страна на мрежата Христосков се представяше добре в атака. Дуото Дулчев - Цветанов обаче взе нещата в свои ръце и върна Марек обратно в мача. Русенци отговориха бързо, и контролирайки изцяло четвъртия гейм, се поздравиха с успех.

Капитанът на гостите Ангел Попов беше отличен като най-полезен играч в мача, записвйки 13 точки и 58% ефективност в атака. Най-резултатен пък стана Стефан Иванов с 25 точки. 24 за Марек Юнион-Ивкони наниза Димитър Дулчев.