Най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ, когато дойде на власт, няма да спазва споразумението, което в крайна сметка ще бъде постигнато от сегашното правителство на премиера в оставка Зоран Заев. Това съобщи лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в интервю за телевизия Алсат М.

“Моето послание както към българския президент Румен Радев, така и към българското правителство е, че това едностранно споразумение, подписано от политически беглец , като Зоран Заев, бъдещо правителство на ВМРО-ДПМНЕ, не възнамерява да го спазва. Защото нито участва, нито знае какъв е. Те трябва да знаят, че ние нямаме намерение да го уважаваме,“ подчерта Мицкоски.

В интервюто той подчерта, че са необходими предсрочни парламентарни избори, защото "системата е гнила и нефункционираща“ и колкото повече тази коалиция остане на власт, толкова повече ще губят хората.

"Необходими са бързи предсрочни парламентарни избори и сега, каквато е ситуацията, няма да има нищо ново и креативно за македонските граждани, така че колкото по-дълго това правителство остане на власт, когато не се ползва с доверието на обществото, толкова повече ще загубят македонските граждани“, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

Превод и редакция: Юлиян Марков