На 3 декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания. Днес изразяваме своята подкрепа към хората със специални потребности, за тяхното социално включване и повишаване качеството на живот. Това съобщиха от пресцентъра на Община Варна .



Екипът на Община Варна се присъединява към честването на празника с уважение към Вас, хората, които ежедневно преодолявате трудности, непознати за останалата част от обществото, отстоявайки с воля и кураж правото си на достоен живот.



Наша много важна мисия е хората с увреждания да получат необходимата подкрепа за постигане на пълноценно човешко съществуване. Гаранция за успешното решаване на проблемите Ви е партньорството и сътрудничеството между държавните институции, местната власт и неправителствения сектор.



Заявявам готовността на Община Варна да продължи да работи за осигуряване на достъпна инфраструктура, устойчиви транспортни системи, качествени и интегрирани здравни, образователни и социални услуги.



Благодаря за Вашия принос към икономическия и духовния живот на града, за всяка протегната навреме ръка, за споделената отговорност и вяра в бъдещето.

Желая Ви здраве, спокойни делници и Светли празнични дни!“, заяви кметът на община Варна Иван Портних.