Самолет на латвийската национална авиокомпания AirBaltic с 44 пътници на борда, който се е връщал в Рига от Стокхолм, е излязъл от пътеката за рулиране поради лоша видимост. Пътниците и екипажът са евакуирани, няма пострадали. Пистата е затворена, полетите, пристигащи на летището в Рига, са пренасочени към други летища, а излитането на самолети от Рига е отложено. Заради инцидента летището е затворено до 15 ч. българско време. На място работят отговорни летищни служби и представители на авиокомпанията, предава TACC.

Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс беше на борда на злополучния самолет. Това съобщи самият той в "Туитър"

"Една незабравима седмица: след завръщането си в Рига самолетът от Стокхолм напусна пистата. Благодаря на екипажа на AirBaltic, летището, спасителите и Спешната медицинска помощ за бързата реакция, спокойствието и професионализма. Доколкото разбрах, нищо сериозно не се е случило на никого," написа той в "Туитър“.

Латвийският център за околна среда, геология и метеорология в петък за първи път в историята си обяви червен код за екстремни снеговалежи в Рига.

Превод и редакция: Юлиян Марков