Когато ние се борим да направим процесите много прозрачни в рамките на закона, този медиен интерес на Съвета на директорите на ДКК явно им служи за нещо. Това каза на брифинг министърът на икономиката Даниела Везиева, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Много ме изненада медийната им кампания. Припомних си момента, в който ние встъпихме като първо служебно правителство, когато ДКК нямаха сайт. Явно тогава не е имало нужда да се качва нищи и да се оповестяват всички процедури. Ето сега, когато ние се борим да направим процесите много прозрачни в рамките на закона, този медиен интерес явно им служи за нещо. За какво, ще стане ясно явно след време. Иска ми се на техния призив за това, че ще уведомят Европейската прокуратура за това, което е извършила изпълнителната директорка, да ги помоля да включат и темите за това, което ние видяхме. Темите за язовирите, за правителствения комплекс, за това как са сключвани договори с търговски дружества, които да предоставят адвокатски услуги. Да бъдат така добри и всички тези теми да ги включат“, заяви Везиева.

"Ние не се притесняваме от проверките. Притеснява ме това, че начинът, по който го направиха тези трима членове на Съвета на директорите по-скоро ми подсказва, че наистина старият модел иска да се върне на власт. Ще им поискам оставките. Ще им ги поискам и за това, че си позволиха да изнесат твърдения, които не отговарят на истината. За декларацията, която е подписала директорката, за която се твърди, че към момента на назначаването си е била в служебни или трудови правоотношения, което не е вярно, както и изнесената информация, че е подписала нов договор за адвокатски услуги. Трябва да се даваме сметка, че ако искаме наистина държавата ни да е еднаква с останалите страни в ЕС, всеки трябва да носи своята отговорност за начина, по който работи“, допълни тя.