Влизам с уважение към институцията, знаейки, че това е огромна отговорност. Влизам с уважение към институцията, знаейки, че това е огромна отговорност

Това каза председателят на 47-ото Народно събрание Никола Минчев по време на брифинг в парламента, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Искам да благодаря на всички колеги народни представители, които ми оказаха тази чест и огромна отговорност да бъда председател на 47-ото Народно събрание. Заедно с всички колеги и с мен като председател ще работим в 47-ото Народно събрание да се води една разумна, конструктивна дискусия по същество, без процедурни хватки, без да превръщаме Народното събрание в място за скандали, а в място за сериозна дейности", заяви още Никола Минчев.

Никола Минчев отговори на въпрос дали влиза уверен в своята позиция и от кого ще очаква подкрепа предвид липсата на политически и парламентарен опит. "Влизам с уважение към институцията, знаейки, че това е огромна отговорност. Ще положа необходимите усилия, за да отговоря на изискванията, които самата институция поставя. На кого ще разчитам? Най-малкото на заместник-председателите. Бих казал, че екипът е доста сериозен, с хора с доста сериозен опит", допълни още Никола Минчев.

Той коментира, че няма да има и ротационен принцип на председателите на парламента, каквато информация се появи в публичното пространство.

Деница КИТАНОВА