Въвежда се промяна в разписанието на вътрешноградските автобусни и тролейбусни линии в Стара Загора от 6 декември. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Считано от 6 декември 2021 година всички автобусни и тролейбусни линии ще се изпълняват съгласно утвърдените маршрутни разписания за работни, учебни дни.

Тролейбусна линия №1, няма да се обслужва.

Променя се часът на тръгване по тролейбусна линия № 26 "кв. К. Ганчев – кв. Железник“ от 06:25 часа на 06:20 часа.

Запазва се комбинираният курс в 18:40 часа по направление "кв. – Железник – с. Горно Ботево“ през селата Калитиново и Преславен.

Линия 62 и 65 (в работни дни):

Обединяват се курсовете от кв. "Железник“ на линия № 65 в 18:20 часа до с. Горно Ботево с линия № 62 в 18:40 часа до с. Преславен с маршрут, както следва: 18:40 от кв. "Железник“ по маршрута на с. Калитиново – с. Преславен => 19:20 часа от с. Преславен за с. Горно Ботево => 19:40 часа от с. Горно Ботево за кв. "Железник“.



Община Стара Загора напомня, че при използване на градския транспорт трябва да се спазват всички въведени мерки за намаляване разпространението на COVID-19 и напомня на пътуващите граждани да спазват висока лична хигиена при пътуване, да носят необходимите предпазни средства, както и да се информират своевременно за актуалните маршрутни разписания на градския и междуградския транспорт.

Актуална информация на разписанието на автобусите и тролейбусите от обществения транспорт може да следите тук.