Двукратните европейски шампионки на двойки жени Стефани и Габриела Стоева намериха място в полуфиналите на финалния турнир на Световните серии по бадминтон в Бали (Индонезия), който е с награден фонд 1.5 милиона долара. Класирането на българките в топ 4 стана факт след втората им поредна победа в група "В" на турнира. За първи път наши представители стигат толкова напред в престижния заключителен турнир.

След успеха вчера срещу англичанките Клоуи Бърч и Лорън Смит (Англия) с 21:12, 21:11, днес Габи и Стефи надделяха над Ашвини Понапа и Сики Реди от Индия с 21:19, 22:20 за 53 минути.

Сестрите от Хасково поведоха с 20:18 в края на първия гейм и реализираха втория си геймпойнт, а във втората част отстъпваха с 19:20, но взеха три поредни точки и затвориха мача.

С две победи са и вторите поставени Нами Мацуяма и Чихару Шида (Япония), но българките оглавяват класирането с по-добра точкова разлика. Утре двата дуета ще се изправят един срещу друг в пряк спор за челната позиция в групата.

“Тежка победа, но сме щастливи че сме от страната на победителите и успяхме да се класираме за полуфиналите на финалния тур", коментираха Габриела и Стефани Стоеви от Бали.