Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняем за опит за умишлено убийство на 35-годишен мъж, съобщиха за Радио "Фокус"- Пловдив от Апелативна прокуратура.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Т.Ф., на 49 г., за това, че на 28.03.2021 г. в гр. Пловдив направил опит умишлено да умъртви другиго - Й.А., на 35 г., като деянието е извършено по хулигански подбуди – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 11, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 28 март 2021 г. в гр. Пловдив обвиняемият Т.Ф. се намирал пред къща на ул. "Дилянка“. Там той бил поставил тонколона, пускал музика и употребявал алкохол. В дома живеело семейство, чиито близки наскоро били починали. Те помолили Т.Ф. да намали музиката или да я слуша на друго място, защото са в траур. Той не го направил и се държал агресивно. Събрали се и други жители на квартала, настояващи да не се вдига шум.

Пострадалият Й.А. и баща му, които живеели в къщата, отново го помолили да намали музиката. Т.Ф. започнал да ги обижда, размахал нож към Й.А., като го намушкал пет пъти на различни места в тялото. Пострадалият е бил откаран в болница, където претърпял спешни медицински интервенции и операция и животът му е спасен. Ножът е иззет и приложен като веществено доказателство по делото.

Обвиняемият Т.Ф. е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.