Нямаме договорка председателят на парламента да се избира на ротационен принцип, нито аз ще съм първия такъв председател. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление на "Позитано" 20, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Вчера от едно писмо от партия излезе информация, която виждаме, че цял ден се налага като решение, че четирите партии в бъдещо коалиционно правителство, сме се договорили председателят на парламента да се избира на ротационен принцип за по една година от четирите партии и че аз ще съм първият такъв председател на Народното събрание. Това категорично не отговаря на истината. Такава договорка нямаме нито за ротационен принцип, нито че аз ще съм първия ротационен председател. Най-малкото щях да знам за това", заяви още тя.

"Нищо от написаното и публикувано за БСП и като имена от БСП, не отговаря на истината. Нито едно от имената, които се спрягат като заявени от нас, като претенции за министри, министерства и т.н. не отговаря на истината. Първо, защото тези имена не са обсъждани вътре в партията, какъвто е редът на Национален съвет. Ние сме партия с ред и правила", подчерта Корнелия Нинова.