Кметът Здравко Димитров открива тази вечер традиционната "Годишна изложба“ на Дружество на пловдивските художници, съобщиха за Радио "Фокус"- Пловдив от пресцентъра на общината.

По време на откриването ще станат ясни носителите на "Годишните награди“ в отделните категории и "Наградата на Кмета“

Преди най-светлия християнски празник Рождество Христово, в една наситена с много глобални промени и силни емоции година, Дружество на пловдивските художници представя своята традиционна "Годишна изложба“ като светъл завършек на цялото напрежение и трудности в отиващата си 2021г. В нея се включват 83-ма автори, членуващи в Дружеството, които представят общо 115 произведения.

"Годишната изложба“ ще бъде открита официално от Кмета на Пловдив Здравко Димитров днес с вернисаж от 17.00 до 19.00 часа в изложбена зала "2019“ на ул. "Гладстон“ №32.

Отново по традиция, тази вечер ще бъдат връчени Годишните награди в категориите - живопис, графика, скулптура, N форми, млад автор. Те ще получат грамоти и парична премия.

За 7-ми път, пловдивски творец ще бъде удостоен с "Наградата на кмета“.

Оценяването бе извършено от 5-членно жури, съставено от творци.

Вече 46 години ДПХ изпълва с послания и красота творческото пространство на ул. "Гладстон“ 32 като морален стълб, който поддържа вярата ни, че създаваме истинските ценности на духовния ни живот. Отново ще бъдем заедно с любимите ни приятели, колеги и ценители, за да съпреживеем една магическа вечер с изкуството. Очакваме ви! “, споделиха от Дружеството.

Годишната изложба на Дружество на пловдивските художници се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 г. Ще продължи един месец и е с вход свободен за посетителите.