Петокласник от ОУ "Петър Бонев“ в Перущица e пострадаl от изхвърлена жар от училищния котел на необезопасено място. Това съобщи за Радио "Фокус"- Пловдив майката на детето Пепи Тотова – Коловска. Детето и Александър е настанено с изгаряния по двата краката от 2-3 степен в Клиниката по изгаряния към УМБАЛ "Св. Георги“. С изгаряния е и едната му ръка. Днес му е била направена операция и на двата крака, а в понеделник предстои още една. Майката каза още, че лекарите се опасяват, че може да има засегнато сухожилие.

Инцидентът е станал след игра в двора на училището в сряда сутринта. Майката твърди, че зоната не е била обезопасена. Там редовно се изхвърляла жар от котела в училището от човека, който се занимава с това. "Той е постъпил безотговорно, но е добър работник, затова още вчера заяви, че ще напусне“, каза директорът на училището Бойко Иванов.

Директорът добави, че се извършва вътрешна проверка, а след нея всички, които са виновни за инцидента, ще понесат своята отговорност и наказание.

По думите му децата са били предупреждавани да не ходят на това място, но реално не е имало обезопасяване.

Момчето е стъпило там и се е запалило чорапчето му, а после и обувката. То е опитало само да ги свали, с което е наранило и ръката си.

По думите на майката случаят не е единствен. Миналата година е имало подобен инцидент с друго дете. Засега не мисли за саморазправа, а иска само детето и да се оправи по-бързо и без последствия.

Цветана ТОНЧЕВА