Излезе докладът на Транспортната комисия към Общинския съвет във връзка със злоупотреби при изплащането на субсидии и компенсации в градския транспорт на Пловдив. Това съобщи пред журналисти кметът на Пловдив Здравко Димитров, предаде репортер на Радио "Фокус" - Пловдив.

Разследването за това бе започнато от Прокуратурата и Икономическа полиция по сигнали. Кметът бе категоричен, че не са доказани нарушения на служители на общината, така както бе оповестено предварително от прокуратурата. “Спазили сме всичко, а дали всичко е точно от страна на превозвачите, ще кажат разследващите", добави Димитров. “При нас те си подават документите, ние не може да проверяваме тяхното счетоводство. Ние броим курсовете и плащаме въз основа на тях", каза още кметът.

След това оповести, че тъй като горивото е скочило като цена, а цената на билетите и картите не е пипана от години, то общината е предвидила 2 млн. лева в бюджета от сега, за да ги даде като субсидия на превозвачите.

Кметът отбеляза още, че ще държи всеки месец Транспортната комисия да се събира, за да има яснота какво се случва с градския транспорт. Здравко Димитров обяви още, че на 9 декември е предвидена среща с превозвачите, на която ще ги запознае и с проекта за създаване на новото дружество “Екобус".

Цветана ТОНЧЕВА