Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу 43-годишен мъж, измамил възрастна жена и откраднал пенсията й. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

На 05.01.2021 г. в ж.к.“Люлин“ обвиняемият Ц.К.,с цел да набави за себе си имотна облага, заблудил Б.К., като ѝ казал, че нейната съседка си е счупила крака и помолил да му даде сумата от 95 лева за лекарства. Жената му казала, че ще му даде 50 лева. Докато възрастната жена взимала парите, обвиняемият видял къде ги прибира. След като му дала сумата от 50 лева, той я помолил за вода. Докато пенсионерката сипвала вода, Ц.К. откраднал пенсията й в размер на 400 лева.

Двете деяния са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като Ц.К. е осъждан ефективно за идентично тежко умишлено престъпление на "лишаване от свобода“.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.211, вр. чл.209, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“А“ от НК и за престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“А“ от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат Ц.К. като автор на деянието.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.