Славия записа първа победа за сезона в ББЛ А група. В едно от столичните дербита в регион Запад тимът надви Енигма Фойерверк със 74:71 тази вечер в зала "Триадица“, въпреки че пропиля преднина от 18 точки в хода на срещата.

След тази среща победителите днес са с баланс 1-8, докато загубата бе шеста за днешния им опонент от девет мача.

Славия започна много силно двубоя и само за няколко минути се откъсна с 13 точки, а след първата четвърт бе напред с 25:19. Тимът поддържаше аванс от няколко точки и след паузата, като на почивката се оттегли при 44:35 в своя полза. Ключова роля игра успешната стрелба от далечно разстояние – осем тройки срещу само една за съперника до момента, като четири от тях бяха дело на вкаралия общо 16 точки Слав Георгиев.

След паузата разликата в полза на Славия продължи да расте, като преди заключителната четвърт тимът водеше с 65:51. Баскетболистите на Георги Давидов обаче не се отказаха и се вдигнаха на силен финален щурм. Те се възползваха от многото пропуски на съперника им и започнаха да топят изоставането, като минута и половина преди края обратът бе факт след тройка на Иво Славчев за 71:70.

Кош на Александър Ангелов при оставащи 35 секунди върна преднината на Славия, а два точни наказателни удара на Самуел Франсис качиха разликата на 3 точки – 74:71. Енигма Фойеверк организира последна атака, но опитът на Виктор Германов да прати мача в продължение с тройка не бе успешен и победата отиде за съперника.

Слав Георгиев завърши с 23 точки (5 тройки) и 6 асистенции за победителите, но направи и 7 грешки. Александър Ангелов се отчете със 17 точки и 8 борби, а Румен Янакиев записа 10 точки и 8 борби.

За Енигма Фойерверк Иво Славчев бе над всички с 20 точки и 7 борби. Виктор Германов отбеляза 17 точки, 16 има Преслав Неделчев.