Мениджърът на Евертън Рафа Бенитес нямаше много поводи за радост след тежкото поражение от Ливърпул с 1:4 в градското дерби. "Карамелите" продължават да разочароват с представянето си и столът на испанския специалист започва да се клати.

"Смятам, че всички трябва да бъдем разочаровани, защото загубихме дербито. Това се случи заради многото грешки, които направихме срещу толкова класен отбор. Виждате колко пари похарчи Ливърпул в последните години и колко успехи постигна. Ние не правехме нещата правилно и допуснахме твърде много грешки. Срещу друг отбор, положението можеше и да не е толкова зле. Ако трябва да говорим за позитиви, трябва да си припомним представянето ни в началото на сезона, когато играехме добре и побеждавахме. Трябва да се върнем към тази игра. Имаме доста контузени и когато те се завърнат, се надявам отнво да покажем по-добро ниво", заяви Бенитес.

"Аз съм професионалист с достатъчно опит. Виждам кога отборът се раздава на терена. Трябва да анализираме нашата отдаденост, желание и интензитет. Днес имаше твърде много грешки. Всеки мениджър очаква играчите му да се раздават докрай на терена", допълни испанецът.