Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе във възторг след успеха с 4:1 над големия враг Евертън. Той засипа с похвали своите футболисти и заяви, че тимът му вече се е научил как да подхожда и как да печели подобни дербита.

"Хендо игра силно, но с качествата, които има, това е нормално. Когато играеш и тренираш с необходимия ритъм, тогава можеш да покажеш качествата си. Тази вечер той изигра най-силния си мач на "Гудисън Парк". Откакто дойдох в Ливърпул, трябваше постепенно да се научим как да печелим подобни мачове. Как да играем на "Олд Трафорд", как да играем на "Гудисън". Сега се видя, че сме направили много голяма крачка в правилната посока. Това не означава нищо за бъдещето, но това може да ни бъде като отправна точка как да подхождаме в подобни сблъсъци", заяви Клоп.

"Ние сме много емоционален отбор, така че ни трябва правилната нагласа за всеки мач Двете големи дербита за нас са срещу Евертън и Юнайтед, затова е важно да се научим да подхождаме с нужното спокойствие в тях. Трябва винаги да показваме най-добрия си футбол, защото както казвам на момчетата, това, което е в миналото, си остава там. Трябва да призная, че досега рядко се е случвало след някое дерби на "Гудисън" да си кажа: "О, играхме страхотно, наистина перфектно". Затова знаех, че има какво да подобряваме. Исках да играем зряло днес. Агресивно, но във футболен аспект, дори ядосано. Когато правиш контрапреса, няма как да действаш без малко ярост, но в други моменти, когато трябва да движиш топката и да търсиш свободните пространства, тогава трябва друг подход, а ние имахме от всичко тази вечер", доволен е германецът.