Интересен ден в редиците на волейболен клуб Славия, след като мъжкият отбор записа втора победа в мъжкия елит, надделявайки с 3-0 над ПСК Локомотив Пловдив. Не толкова успешна беше срядата за женския отбор на столичани, тъй като славистките загубиха с драматичното 2-3 от Варна ДКС.

ПСК Локомотив 0-3 ВК Славия (13-25, 21-25, 16-25)

Столичният Славия записа втора победа в Ефбет Супер Волей, след като тази сряда успя да се наложи с чистото 3-0 над отбора на ПСК Локомотив в отложен мач от първи кръг в мъжкия ни елит.

Домакините стартираха по-притеснени в мача, допускайки грешки в атака. Славия от своя страна показа надмощие на блок (3) и на сервис (3 аса). Вторият гейм беше най-оспорван, като Локомотив дори поведе в началото. Александър Борисов на блок обаче беше безапелационен в ключови моменти и осигури на своя отбор лидерската позиция в гейма. Водейки с 2-0, Славия не допусна изненади и в третия, последен сет, а Виктор Бодуров сложи точка на двубоя, отбелязвайки ас.

Васил Николов записа най-много точки за своя тим Славия (14 и 62% ефективност в атака). Топ реализатор в мача пък стана Венцислав Георгиев с 16 точки и 57% ефективност.

Славия 2-3 ДКС Варна (25-17, 27-25, 20-25, 19-25, 13-15)

Женският отбор на Славия пък допусна драматична загуба от ДКС Варна в Демакс Лига, след като поведе с 2-0, но след това изпусна инициативата.

Славистките стартираха много по-уверено в двубоя, взимайки инициативата веднага след първия съдийски сигнал. Без проблеми те грабнаха първия гейм, но варненският тим бързо показа, че ще се бори за всяка топка. Игра точка за точка и размяна на лидерството белязаха целия втори гейм, но в крайна сметка Славия беше по-прецизният тим в последните минути след 22-рата точка.

Решени да покажат пълния си потенциал, момичета от ДКС Варна започнаха по отличен начин в третия гейм, с което върнаха и интригата в двубоя. Оспорван беше и четвъртият сет, в който славистките поведоха, но след 15-тата точка, гостнеките показаха мотивация и успяха да изравнят геймовете.

И двата отбора се бориха за всяка топка в решаващия тайбрек, но варненки успяха да наложат волята, поздравявайки се с крайния успех.