3 944 проверки са извършили служителите от 16 стопанства в обхвата на "Северноцентрално държавно предприятие“ (СЦДП) през миналия месец. Това съобщиха от СЦДП. За периода от 1 до 28 ноември горските са проверили 2 084 ловци, 765 превозни средства, 694 обекти за дърводобив и 401 други физически лица. В резултат на инспекциите са съставени 117 акта за установяване на административно нарушение, 114 от които въз основа нарушения на Закона за горите и три за нарушаване разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча.

Задържани са 111,26 куб. м дърва, седем каруци и три моторни триона. От заловените нарушители на Закона за лова и опазване на дивеча са задържани два броя дивеч – един дребен и един едър.



В периода 15-21 ноември, на територията на ТП Държавно ловно стопанство "Дунав“ е установено лице, което ловува без разрешително за лов и със забранени средства и методи – приспособление за нощна стрелба. От нарушителя са иззети една ловна карабина, три държача с 12 патрона, супресор и уред за нощно виждане.

Проверките в обхвата на "Северноцентрално държавно предприятие“ продължават с висок интензитет.