Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем Б.С., на 55 г., за това че на 29 декември 2021 г. в село Сърница, община Минерални бани, област Хасково, направил опит умишлено да умъртви М. М., като деянието не е довършено по независещи от него причини – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. Мъжът е обвинен и за това, че на същата дата и място се заканил с убийство на М.М. с думите: "Ще те трепя“ и насочил към него самоделна ловна пушка - едноцевна. Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Б.С. е привлечен като обвиняем и за държане на огнестрелно оръжие - самоделна ловна пушка-едноцевна, предназначена за стрелба с ловни патрони, без да притежава за това надлежно разрешително – престъпление по чл. 339, ал.1 от Наказателния кодекс.

От събраните при разследването доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.С. е извършил деянията, за които му е повдигнато обвинение. Той е бил задържан на 30 ноември 2021 г. на територията на област Кърджали, след като се укрил от органите на МВР, които го издирвали.

В момента обвиняемият се намира в болница, където е под постоянна охрана. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават.