Ръководителите на петролните и газови компании оглавиха тазгодишната класация за най-високи заплати в Русия през 2021 г. Приходът им е 3 милиона долара годишно, което е с 9% повече в сравнение с 2020 г., пише списание Forbes.

Второто място в класацията заемат изпълнителните директори на фирмите от тежката индустрия. Приходът им е 2,2 милиона долара, което е с 20% повече от предходната година. На трето място са ръководителите на телекомуникациите с приходи от 1,9 милиона долара, което е с 46% повече от 2020 г.

Следващи в класацията са топ мениджърите на търговски и инвестиционни банки, търговски вериги, транспортни, застрахователни и строителни компании, производители на потребителски стоки, земеделски стопанства и фармацевтични компании.

Класацията на 12-те индустрии в руската икономика с най-високо ниво на заплащане на ръководителите тази година се основава на данни от шест консултантски агенции, специализирани в подбора на висши ръководители: Ward Howell, RosExpert, Odgers Berndtson, Horton International, Transearch, Recruitment boutique S.M.Art,, пояснява Forbes.

Рейтингът се основава на размера на възнаграждението, което компаниите са платили на топ мениджърите през 2020 г. или на назначилите през 2021 г.

Превод и редакция: Тереза Герова