Най-малко четирима души са ранени при експлозия, избухнала на строителната площадка на германския железопътен концерн Deutsche Bahn близо до жп гара Донерсбергбрюке в Мюнхен, провинция Бавария, съобщава вестник BILD, като се позовава на данни от местната полиция.

"По време на строителните работи в района на Донерсбергербрюке избухна експлозия. Нашите служители вече са на място“, съобщи полицията на Мюнхен в пост в социалната мрежа "Туитър“. Уточнява се, че "опасната зона е отцепена, няма заплаха извън нейните граници“. В момента е спряно движението на влаковете на Централната гара на Мюнхен.

Според изданието причината за инцидента е взривяването на бомба от Втората световна война. По време на сондажите строителите се натъкнали на 250-килограмово взривно устройство, скрито в земята, потвърди пред изданието баварският вътрешен министър Йоахим Херман. "По време на сондажа е повредена бомба с тегло 250 кг от годините на Втората световна война. Отломките прелетяха стотици метри. В момента се извършва проверка на цялата територия“, подчерта той.

При експлозията са пострадали четирима души, единият е тежко ранен, но няма опасност за живота им. На мястото са пристигнали множество пожарни автомобили и около 50 екипа на спешна помощ. Хеликоптер на федералната полиция кръжи над района.

Превод и редакция: Тереза Герова