Министерският съвет одобри днес вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на правосъдието за 2021 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

След извършен в Министерството на правосъдието анализ на изпълнението на бюджета се установи, че се очаква недостиг на разходи за персонал на утвърдените разходи по бюджетна програма "Затвори - изолация на правонарушителите“ и бюджетна програма "Следствени арести и пробация“, по "Политиката в областта на изпълнението на наказанията“.

В тази връзка е необходимо да бъдат осигурени допълнително разходи над предвидените за 2021 г. в размер общо на 3 756 000 лв. Тези разходи ще бъдат осигурени за сметка на намаление на планираните разходи за персонал по бюджетните програми "Правна рамка за функционирането на съдебната власт“, "Регистри“ и "Охрана на съдебната власт“ в рамките на "Политиката в областта на правосъдието“ и на планираните разходи за персонал по бюджетна програма "Администрация“.