равителството допълни свое Постановление № 66/1996 г. за кадрово осигуряване на някои дейности в бюджетните организации. Това съобщиха от правителствената информационна служба. С направените промени отпада ограничението за броя назначени лица за изпълнение на дейностите по приемане, опазване и съхраняване на мощности за военновременна дейност, предоставени на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

С Решение № 590 на Министерския съвет от 2021 г., военновременните мощности са обявени за движими вещи - частна държавна собственост и заедно с имотите - публична държавна собственост, са предоставени за управление на МТИТС. За изпълнение на процеса по приемане, оценка и управление на активите ще е необходимо назначаването на материално отговорни лица и технически служители към МТИТС за срок до приключване на посочените дейности.

По този начин се осигурява опазването и поддръжката на имуществото до предоставянето му на организации и структури, за които то представлява интерес.