инистерският съвет одобри допълнително 2 088 222 лева за подкрепа на иновациите в образованието и за модернизация на материалната база на училища. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

1 682 170 лева се отпускат по Национална програма “Иновации в действие" за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между образователните институции. Всяко иновативно училище сключва по два договора с други училища за взаимна мобилност. Общо 261 общински и 6 частни училища ще получат по 3710 лева за изпълнение на съвместни дейности. Други 263 общински и 3 частни училища, които не са иновативни, имат сключен по един договор. Техните пакети са на стойност 2600 лева. Съвместната работа между училищата спомага за обмен на добри практики и идеи за провокиране на иновациите в образователния процес.

Кабинетът одобри 406 052 лева по националната програма "Професионално образование и обучение“. Средствата се предоставят за 14 общински професионални гимназии и средни училища за окончателни плащания по проекти за ремонт. С модернизирането на сградите учениците ще имат възможност да работят с най-новото техническо оборудване и да придобият професионални компетентности в реални трудови условия.