Ще има ли транспортна услуга до и от населените места от община "Родопи“ и ще бъде ли изпълнявана качествено. Този въпрос бе поставен по време на среща в Областна администрация от представители на община "Родопи“ с екип от отдел "Транспорт“ на Община Пловдив и превозвача Веселин Дошков, съобщиха за Радио "Фокус" - Пловдив от Областната администрация.

От Община "Родопи“ твърдят, че получават сигнали за закъснели автобуси и пропуснати курсове. Оплаквания са постъпили от живеещи в Марково и Брестовица. Обследване на Община Пловдив също е доказало, че някои курсове не се изпълняват. От своя страна г-н Дошков заяви, че по време на епидемията от COVID-19 пътникопотокът е намалял значително и някои курсове са станали нерентабилни.

"Разписанието трябва да бъде съобразено с реалните нужди на хората и пътната обстановка“, заяви областният управител Ангел Стоев и допълни, че транспортната схема трябва да бъде гъвкава.

"Преговаряме с г-н Дошков и евентуално ще поискаме от Областна администрация договорът с превозвача да се удължи с още 6 месеца, ако той изпълнява качествено услугата“, заяви зам.-кметът по транспорт на община Пловдив Тодор Чонов. На практика от това ще зависи транспортното обслужване на близките до Пловдив Марково, Първенец и Храбрино.

Г-н Дошков заяви, че очаква допълнителна субсидия, свързана с ковид-пандемията и ще продължи да изпълнява договорените с община "Родопи“ маршрутни разписания.