Читалище "Братство“ в Кюстендил поставя началото на празничната програма "Зимна феерия под Хисарлъка“. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил Иван Андонов, председател на читалището. Официалният старт на програмата ще бъде даден от 11.00 часа. "Тя ще започне с откриване на работилницата на Дядо Коледа и обявяване на коледния конкурс за картичка, картина, сурвачка, сувенир, приказка и стихотворение. Имаме потвърждение от Дядо Коледа, че той и неговите помощници – джуджетата, са ваксинирани и ще бъдат тук“, каза Иван Андонов.

Конкурсът е разделен на шест категории: картина, картичка, сурвачка, сувенир, приказка и стихотворение. В него могат да се включат ученици от първи до осми клас от област Кюстендил. Срокът за предаване на творбите е 13 декември. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 17 декември на празничен концерт. Всички творби ще бъдат подредени в изложба в салоните на читалището до 15 януари.

"В навечерието на светлите Коледни празници предизвикваме учениците да покажат своя талант и креативност. Нашата цел като организатори е чрез изкуството да провокираме въображението на участниците да изразят своето отношение към духа на празниците“, каза председателят на читалището Иван Андонов.

Венцеслав ИЛЧЕВ