5 900 лева са събрани от благотворителната кампания "Заедно за Оги“ в Детска градина "Слънце“ в Кюстендил. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил директорът на детското заведение Маргарита Цекина. Малкият Оги е възпитаник на детската градина. В подкрепа на 3-годишното дете са организирани разнообразни инициативи, по време на които е събрана посочената сума.

"Благодарим на всички, че отвориха сърцата си и доказаха, че с общи усилия може да осъществяваме големи и благородни каузи. Дарителската кампания в подкрепа на малкия Оги продължава. За проява на доброта, вяра и съпричастност ще бъдат поставени дарителски кутии“, каза Маргарита Цекина.

Поради възпаление в ушите малкото момче има проблеми със слуха. Изследванията са установили, че с лявото ухо Оги е 90% глух, а с дясното има 60% резерв и е възможно организмът му за определено време да увеличи чуваемостта в дясното ухо. През месец януари 2022 година е предвидена консултация в Истанбул и операция за поставяне на имплант в лявото ухо , за да не се забави развитието на Оги. След това лекарският екип ще прецени дали ще се наложи имплантиране и на дясното ухо. Сумата за операциите е непосилна за семейството. Необходими са 34 650 евро. Тази сума е за един имплант и двудневен престой в клиниката.

Венцеслав ИЛЧЕВ