"Кардам пак протестира заради изключително лошия път“, съобщава на първа страница на вестник "Добруджанска трибуна“. Жителите на добруджанското село излизат на втори протест в петък. Причината е лошото състояние на пътя Генерал Тошево - ГКПП "Йовково“. Тази отсечка включва и централната улица в село Кардам.

Още една тема от първа страница в днешното издание - "Окръжният съд в Добрич отхвърли споразумения на наркопласьори с прокуратурата“. Според съда споразуменията противоречат на морала и не следва да бъдат одобрени. Определенията на съда са окончателни.

"Чудната градина“ получи терен след второ гласуване в Общинския съвет“, съобщава всекидневникът. Безвъзмездното право на ползване е за терен с площ 14 251 кв. м за срок до 21 юни 2028 г. Дейността на социалното предприятие е започнала преди 3 години като е осигурена трудова заетост за 22-ма млади хора с интелектуални затруднения.

За ръст на заплатите в земеделския сектор в Добруджа съобщава изданието. Статистически анализи обаче посочват, че в същото време разходите в този сектор изпреварват доходите.