Сухи и проходими са пътните настилки в областта, предаде репортер на Радио "Фокус" - Бургас. Времето е ясно и слънчево, духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Температурата на въздуха е 3°, а максималната ще достигне 9°-12°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето е 2-3 бала.

До 15.00 часа днес автобусите от градския транспорт в Бургас ще се движат не в своята специална лента по ул. "Демокрация“, а заедно с останалите автомобили. Това важи за отсечката от кръстовището с бул. "Сан Стефано“ до кръстовището с ул. "Ген Гурко“. За използването на спирка "Сан Стефано“ на ул. "Демокрация“ – след кръстовището с бул. "Сан Стефано“ в посока ул. "Ген. Гурко“ – автобусите ще спират на местата за паркиране от Синята зона срещу нея, като ще бъде осигурен пешеходен достъп за преминаване. "Причината за тази временна промяна е свързана с доставката и сложното разтоварване на скъпа модерна медицинска техника за ДКЦ 2 – бившата Трета поликлиника. Утре в Бургас пристига чисто нов Ядрено-магнитен резонанс, модел Magnetom Lumina, произведен тази година. Цялата система тежи над 7 тона. Превозът на апаратурата се осъществява с камион на производителя "Сименс“. Разтоварването ще стане с автокран. След монтаж и калибровка, очаква се новият ЯМР да заработи с пациенти в началото на следващата година. Междувременно Община Бургас осигури средства и в момента изпълнява проект за цялостно саниране на сградата, в която се помещава ДКЦ 2", посочват от местната администрация.

Във връзка с извършване на ремонтни дейности на ВиК мрежата по ул. "Цар Самуил" – в участъка между ул. "Уилям Гладстон“ и бул. "Мария Луиза“ – до 17.00 часа на 22 януари 2022 г. се променя организацията на движение в този район на к-с "Възраждане“. Налага се спиране на достъпа на автомобили в участъка от ул. "Дебелт" до бул. "Мария Луиза“. След ВиК иде ред на Община Бургас, която ще изгради нова настилка и нови тротоари. От местната администрация призовават за внимателно шофиране и пресичане.

По автомагистрала "Тракия“ в района на Бургас временно са въведени две ограничения за движението:

- при км 338+620 в посока Бургас (вход-изход) и при км 338+675 (вход-изход) в посока София движението трябва да се осъществява с повишено внимание поради строителни дейности към кариера за инертни материали поради изграждане на обход на гр. Бургас. Аварийната лента е ограничена. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът е до 27 декември т.г.;

- движението от км 346+400 до км 349+000 в посока София трябва да се извършва с повишено внимание в активната и изпреварващата лента поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в аварийната лента. Аварийната лента е затворена. Скоростта е ограничена на 90 км/ч. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срокът е до 27 декември т.г.

Движението по обходния път на град Бургас, част от път І-6, в урбанизираната територия на града, от км 493+083 до км 494+088, трябва да се осъществява с повишено внимание поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението се регулира с пътни знаци, както и е с ограничение на скоростта до 50 км/ч. Срокът е до 16 юни 2022 г.

Движението по път І-9 в участъка Слънчев бряг – Бургас при обхода на град Поморие от км 222+849 до км 225+522 също трябва да се осъществява с повишено внимание поради изграждане на второ пътно платно. Движението на моторни превозни средства се организира в двете новоизградени платна, като скоростта на движение е ограничена до 50 км/ч в участъците на съществуващите кръстовища. Движението се регулира от пътни знаци. Срокът е до 4 януари 2022 г.

Мария ПОПЧЕВА